Imatge d’arxiu de l’interior d’un pis ocupat. Foto: Gemma Tubert / ACN

Seguint les mocions que tira endavant Ciutadans al Congrés dels Diputats, la secció local d’aquest partit a Granollers ha registrat una moció que inclou una sèrie de mesures “per frenar l’ocupació il·legal de manera eficaç”.

Des de la formació taronja consideren que “han augmentat les ocupacions” i que això “està provocant difícils problemes de convivència, sobretot a Catalunya”. És per això que han demanat l’aprovació d’una llei amb urgència que activi “el desallotjament exprés”.

L’ÚS DE LA POR
Fa setmanes que als mitjans de comunicació hi ha un debat obert: l’ús de la por davant les ocupacions que estan fent servir marques d’alarmes, com Securitas Direct, per afavorir la venda de serveis de vigilància entre els ciutadans.

Actuacions com les d’aquesta empresa han encès les alarmes del sector social i de l’associacionisme, que temen que el discurs de la por estigui intentant convertir l’excepció en norma i que es facin generalitzacions precipitades com ara que “marxes de cap de setmana i t’ocupen la casa”.