El projecte es va presentar aquest dimarts. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Canovelles i la Diputació van presentar aquest dimarts un Pla Local d’Addiccions que vol establir mesures conjuntes per prevenir el consum de drogues al municipi.

El protocol desplega les seves intervencions en els àmbits escolars, familiars, comunitaris i en els col·lectius vulnerables. D’aquesta manera es vol respondre a la necessitat de reduir els problemes relacionats amb les drogues des d’un abordatge preventiu.

El Pla fa especial incidència en el consum de tabac, alcohol i substàncies com el cànnabis però també es contempla l’addicció a les pantalles.

La vicepresidenta quarta i responsable de l’Àrea d’Atenció a les persones de la Diputació de Barcelona, Meritxell Budó, va explicar dimarts que “a banda de les addiccions més comunes com el mòbil, les xarxes socials o els videojocs, estem trobant casos d’addicció a les apostes en línia”. Sobre aquesta problemàtica, cada cop més freqüent entre els adolescents, Budó va especificar que en aquests casos és molt important la implicació de la família i la comunitat. “Les pantalles no deixaran d’aparèixer i els joves seguiran tenint mòbil i utilitzant les pantalles de l’escola. Per aquest motiu és essencial trobar l’encaix just entre l’ús quotidià i la situació problemàtica, el que requereix una acció comunitària liderada des dels municipis”, va concloure.