Un moment de la festa de l’any 2017. Foto: Ajuntament

Quatre dies frenètics de celebració i alegria a l’aire lliure. Aquest matí, a partir de les onze, començaran els actes del programa oficial de la Festa Major, que s’allargarà fins al dilluns, tot i que des de divendres passat ja s’han celebrat algunes activitats, recollides sota la programació d’Ens preparem per a la festa.

Així, la primera activitat d’aquests quatre dies festius serà la cloenda del casal d’estiu, amb una festa coordinada pel grup d’animació infantil Jordi Tonietti. A dos quarts de set de la tarda es donarà el tret de sortida a la Cercavila dels Cans i les Ovelles, que recorrerà bona part del poble durant gairebé una hora i mitja. A les vuit es farà la lectura del pregó, a càrrec del Grup EINA (que enguany celebra el seu 25è aniversari) i a les nou caldrà triar entre seguir el Correfoc infantil o gaudir de la nit flamenca. El show burlesc Shake, shake, shake, el Correfoc i la Cercavila de nit seran les darreres propostes del dia.

Les activitats de demà començaran al punt de les nou del matí, amb la cercavila motera de la Penya Motera Oves’kan i una hora més tard, els més menuts podran combatre la calor amb inflables d’aigua. La Trobada bastonera, el festival multicultural Etnika o la 27a Trobada de colles geganteres, prevista per a dos quarts de sis de la tarda, seran dues cites imprescindibles del dissabte, com la Holi Party o el monòleg de l’humorista Agustín Jiménez. Abans d’anar a dormir, es podrà fer l’últim ball a la plaça de la Joventut.

El lleure serà un dels grans protagonistes de la jornada dominical. Els tornejos del videojoc Street Fighter i d’escacs arrencaran a les 11 del matí i s’allargaran durant tot el dia. A més, a les 12 del migdia es jugarà el partit de futbol entre Cans i Ovelles a Can Duran. Quan ja sigui la tarda es podrà gaudir d’un tast de còctels, d’una representació teatral de la factoria de Teatre Nu, de la Gran Tabalada i, de nou, d’una cercavila nocturna.

L’últim dia, dilluns, es posarà el punt final amb activitats com la gimcana Cercaxuxes familiar o les Olimpíades de Festa Major. El Castell de focs i un espectacle amb aires flamencs amb Rosa Benito, Rosario Mohedano i Juan Manuel Vera tancaran la Festa Major d’enguany.

A CANOVELLES NO ÉS NO
Per altra banda, com ja s’ha fet i se segueix fent en altres celebracions d’aquesta mena, la festa incorporarà un Punt Lila itinerant, que vetllarà per una Festa Major lliure d’agressions, siguin verbals o físiques. Aquest espai serà durant el dia d’avui al parc de la Pau durant el concert de l’OMC, a la plaça Margarita Xirgu i al parc de la Pau demà i al parc de la Pau diumenge. A l’espai de la Creu Roja també es podrà ajudar si es viuen episodis d’aquest tipus.