Un dels trams per a vianants del carrer Major. Foto: Google Maps

A finals de la setmana passada es va conèixer que, en els pròxims mesos, l’Ajuntament de Montornès començarà a instal·lar càmeres de videovigilància al carrer Major i algunes de les seves vies adjacents, ja que tota aquesta zona han de ser per als vianants.

Segons informa Som Montornès, el consistori vol instal·lar aquests dispositius en quatre punts: les cruïlles del carrer Major amb Onze de Setembre i amb la rambla Sant Sadurní, a la cruïlla de Sant Isidre amb Riu Mogent i a la confluència del passatge de l’Ajuntament amb Jacint Verdaguer. Aquesta decisió es pren també perquè el sistema de pilones instal·lat actualment està donant problemes, segons va explicar el regidor de Noves Tecnologies, Jordi Delgado.

El consistori tindrà controlades les matrícules dels vehicles que tenen permís per circular (principalment de veïns i dels que portin productes a les botigues d’aquesta zona del centre del poble) i multarà tothom qui incompleixi la normativa.

Actualment el projecte està en exposició pública i la intenció del govern de Jose A. Montero és contractar l’empresa que s’encarregarà de tota la instal·lació durant el mes que ve. Posteriorment, el consistori farà una campanya informativa per als veïns i, si els terminis es compleixen, tot podria estar en funcionament el febrer del 2021.