Caçadors a Gallecs. Foto: Espai Gos

Dissabte al matí. Dos integrants del col·lectiu de defensa dels animals, Espai Gos, detecten un grup de nou caçadors a Gallecs. “Ens va sorprendre perquè normalment l’època de caça és a finals d’estiu, quan els camps ja han estat segats i quan no és època de criança”, explica Cisco Falip de l’organització. “No estem en contra la caça si hi ha sobrepoblació de conills, però no ens sembla bé que es dugui a terme en aquesta època de l’any”, afegeix.

Ell i el seu company es dirigeixen cap al grup de caçadors per saber com és que estan practicant aquesta activitat a la primavera. “Es van posar molt agressius quan vam demanar explicacions i inclús un d’ells va amenaçar-nos ensenyant una placa de la Guardia Civil”, afirma Falip. La tensió augmenta i a punt està d’arribar a les mans. És per això que els integrants d’Espai Gos truquen a la Policia Local i Mossos. Es presenten dues patrulles d’agents locals i una de Mossos que identifiquen els caçadors. “Tot estava correcte i en regla”, expliquen des del cos català de policia.

Per la seva banda, davant la polèmica que aquest fet ha suscitat, Mireia Dionisios de l’Ajuntament de Mollet ha assenyalat que el consistori no hi té res a veure perquè es tracta d’un permís de caça tramitat per la Generalitat. Amb tot, Línia Vallès ha tingut accés a la documentació on s’indica que el consistori molletà, entre d’altres, va ser el sol·licitant de “l’autorització excepcional per a la captura de conills amb motiu de danys a l’agricultura del Parc de l’Espai d’Interès Natural de Gallecs”.