Blanca Bragulat és la nova presidenta de l’entitat. Foto: Jordi Pujolar / ACN

Blanca Bragulat, dona de Jordi Turull, ha estat escollida presidenta de l’Associació Catalana pels Drets Civils. Així ho ha donat a conèixer aquesta setmana l’entitat, que en un comunicat ha explicat la decisió que la paretana estigui al capdavant de l’organització. La presidència de Bragulat va arribar en l’assemblea ordinària anual que es va celebrar el passat 22 de juliol, tot i que ha estat recentment quan s’ha pogut saber el nou càrrec.

L’entitat va néixer arran de l’empresonament i exili dels líders polítics catalans pel procés independentista. Segons l’organització, lluiten per “la defensa, promoció i garantia dels drets civils i els drets humans fomentant la dignitat de les persones com a base de la llibertat, de la igualtat, de la solidaritat, de la justícia i de la pau”.

L’associació es troba ara en un moment de creixement, tal com demostren les incorporacions de dues noves famílies, la d’Adrià Carrasco i la de Valtònyc -ambdós actualment a Bèlgica-.

FELICITANT TURULL
Per altra banda, Parets va felicitar divendres passat el paretà Jordi Turull en un acte organitzat per l’Assemblea Republicana de Parets. Turull va fer 53 anys en presó preventiva, encara pendent de la sentència sobre el judici del procés que ha d’arribar aquest octubre.

Tanmateix, la felicitació es va repartir entre Lledoners -presó on és Turull- i la plaça de la Vila de Parets. El polític va agrair per les xarxes socials les mostres de suport rebudes.