La PAH en un acte per evitar un desnonament. Foto: PAH Granollers

La Halima podrà continuar vivint a casa seva, com a mínim per un temps més. Així se li va anunciar ahir després de la mediació de Serveis Socials i el Consell Comarcal del Vallès Oriental. L’execució, que estava prevista per avui, va quedar aturada.

Segons explica Conchi Caruda, de la PAH Granollers, “és una senyora gran i viu sola en una situació d’ocupació des de fa anys”. L’afectada vivia amb la seva filla i el seu gendre, que llogaven l’habitatge. Els dos joves, però, van provar sort treballant a l’estranger i ella es va quedar sola. “No consta enlloc, ni té cap títol de propietat”, explica Caruda.

UN CAS “MOLT DIFÍCIL”
La Sareb, propietària del pis, va iniciar les accions per dur a terme el desnonament de la inquilina, que està en una situació d’extrema vulnerabilitat i ingressos paupèrrims.

Segons l’activista, es tracta d’un cas “molt difícil” ja que no viu amb la família i no entra en els requisits de la mesa d’emergència. “La Generalitat segurament no li donarà cap pis perquè viu sola”, afirma Caruda.

A partir d’ara, restarà a l’espera d’una alternativa que possiblement vindrà de Serveis Socials de l’Ajuntament en forma d’una habitació o un pis compartit amb algú altre. En tot cas, l’aturada del desnonament li dona un període de marge per intentar buscar una solució a la situació.