La PAH Mollet, en un acte contra el desnonament. Foto: PAH Mollet

El jutjat de Mollet ha paralitzat el desnonament d’una família que estava previst per a avui. La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Mollet va començar una campanya per presentar el cas de forma pública i aturar el desnonament que havia d’efectuar-se de forma immediata.

Ana Mejías, membre de la PAH Mollet, ha parlat amb Línia Vallès sobre el cas. Mejías explica que “la família va ocupar l’habitatge per pura necessitat. Des de Serveis Socials no els donaven cap solució i, com que estaven ocupant, no els volien incorporar a la taula d’emergència, que és un requisit molt important per aturar un desnonament”.

PENDENTS DES DEL 2015
L’habitatge en qüestió, propietat de Caixabank, estava ocupat per la família, formada per una parella i la seva filla, des del 2015, segons ha explicat l’Ajuntament. El consistori va pronunciar-se després de la convocatòria de la PAH amb un comunicat al respecte, on assegurava que estava treballant conjuntament amb l’Agència Catalana de l’Habitatge (ACH) per aturar el desnonament de la família i oferir-li un lloguer social. Tanmateix, segons Mejías, la família desconeixia aquest treball per evitar el desnonament. “No entenem per què des de l’Ajuntament treballen amb opacitat. Això només fa que incrementar l’angoixa de la família”, conclou.