El CDR de Mollet durant un acte de protesta. Foto: CDR Mollet / Jëremy

El jutjat d’instrucció número 3 de Barcelona va arxivar dilluns la causa contra Emili Carballo i Rafael Delgado, membres del CDR de Mollet. Estaven investigats per desobediència durant un acte de protesta a les escales del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el 27 de setembre del 2018. Durant el procés penal, el jutge no ha trobat cap prova dels suposats delictes de resistència a l’autoritat, desobediència i desordres públics dels quals estaven investigats els activistes independentistes.

“REGUST AGREDOLÇ”
Carballo ha explicat a Línia Vallès que té “un regust agredolç” per la resolució. “D’una banda estic més tranquil, però de l’altra encarà hi ha 14 companys pendents de judici”, ha afirmat l’activista. Es refereix a les persones que també van seure a les escales del TSJC, però el 23 de febrer de 2018, i que encara estan sent investigades.

És per això que Carballo es planteja més accions en defensa dels acusats i assegura que se sent “amb més força que mai”. De fet, ha participat en diversos actes durant la causa judicial.

Amb tot, el membre de l’organització en defensa de la República Catalana ha patit les conseqüències d’una “repressió com la de Franco”, segons explica. A més, afirma que tot el procés ha provocat “angoixa als familiars, tot i que ja em coneixen i saben com soc”.