Un dels treballadors, en la protesta de dimarts. Foto: Marta Casado Pla / ACN

Dimarts va ser el primer dia de l’aturada, per vaga, dels treballadors de la fàbrica de la planta de Bosch de Lliçà d’Amunt que la multinacional alemanya té previst tancar el pròxim 30 de juny. L’aturada per aquesta clausura “sense causa”, si no hi ha cap canvi, es mantindrà durant tot aquest mes.

Les protestes de la plantilla es van traslladar el mateix dimarts a Barcelona, on es va celebrar la tercera reunió de negociació de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO). De nou, els treballadors van reclamar la seva paralització. “Ens sentim traïts. Si s’han hagut de fer esforços s’han fet. Hem fet congelacions i reduccions”, va assegurar el president del comitè d’empresa, Emili Castells, en declaracions recollides per l’ACN.

L’empresa va comunicar la decisió de tancar la fàbrica lliçanenca fa poc més d’un mes, a finals de febrer, per deslocalitzar l’activitat que hi fa (producció de sistemes de fre convencionals) a una planta a Polònia.

EXPLORAR ALTRES VIES
La situació, doncs, ha fet que els treballadors hagin reclamat a l’empresa paralitzar l’ERO i explorar altres vies de negociació per trobar acords.

En aquest sentit, el comitè d’empresa assegura que el producte de la planta de Lliçà d’Amunt no està “obsolet” i ha proposat millorar la rendibilitat a través d’una reducció de costos per tenir més competitivitat a la fàbrica. Bosch també tancarà una planta a Castellet i la Gornal (Alt Penedès) el mes de novembre.