L’aigua va inundar carrers i places de la vila. Foto: Aj. de la Garriga

Una tempesta de les que fan feredat. La Garriga va veure, durant la tarda d’ahir, com en diferents barris queien entre 80 i 150 litres per metre quadrat en poc més d’una hora. Acompanyat de fortes ventades i en alguns punts de calamarsa, l’aiguat va inundar carrers i places del poble, sent especialment intens als barris de Montserrat, Ca n’Illa i les Roques.

El moment més intens de la tempesta va coincidir amb l’hora de sortida de les escoles. Algunes d’elles, com la dels Pinetons, van veure com l’aigua inundava part de les seves instal·lacions. La pluja, de fet, va fer que moltes famílies tinguessin problemes per accedir als centres escolars per recollir els alumnes, ja que molts carrers (com la C-17 i la carretera Nova) van tallar-se per l’impossibilitat de circular per als vehicles.

Altres afectacions van ser les torrentades que van baixar en carrers del barri dels Tremolencs i al torrent de Planidura, on fins i tot van arrencar alguns arbres. L’aigua també va afectar les dues pistes esportives municipals i va malmetre el talús de Martí l’Humà i el camp de conreu de la rotonda de carrer Barcelona, entre altres punts.

FIL A L’AGULLA
La mateixa tarda de dimarts es van posar en marxa els dispositius per normalitzar la situació a la vila. Protecció Civil (tant la de la Garriga com les de localitats properes, com Santa Eulàlia de Ronçana, l’Ametlla i Bigues i Riells), els Mossos, la Policial Local i els Bombers van començar a treballar sobre el terreny, però les tasques encara van haver de continuar l’endemà.

Durant aquest matí, l’alcaldessa Dolors Castellà i alguns regidors del seu govern han visitat les zones més castigades amb el delegat de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez.