El moment de la signatura del conveni. Foto: Aj. de Montmeló

163 pisos socials, zones verdes i espais per construir equipaments a l’entorn del carrer de l’Escultor Josep Llimona. Això és el que Montmeló ha aconseguit (o millor dit, aconseguirà) després de signar un conveni amb l’Institut Català del Sòl (Incasòl) dimarts passat.

A la pràctica, això significarà reconvertir una zona d’uns 45.000 metres quadrats, actualment força desaprofitada i amb alguns dels seus espais sense connexió. Per això, l’acord també contempla aspectes urbanístics com la prolongació del carrer Doctor Ferran (connectant-lo a la rotonda de la vora del riu Congost) i la reurbanització de la plaça Gran.

DUES FASES
L’acord es plasmarà en dues fases; la primera serà la corresponent a la finca situada entre el carrer Lluis Companys i el carrer Girona, al costat de l’antiga estació de Rodalies. D’entrada, caldrà reurbanitzar l’espai on es construirà el primer edifici, que acollirà una vintena llarga d’habitatges i diversos locals comercials en els seus baixos.

Més endavant, la segona fase englobarà la resta dels treballs d’urbanització de tot el polígon. Aquest tram podria subdividir-se en diferents subfases i s’executarà a partir del moment que s’hagi venut la parcel·la de la primera fase i el govern municipal sàpiga quanta demanda de pisos continua havent-hi. No hi ha terminis previstos perquè tot plegat sigui una realitat.