A Sant Celoni torna a haver-hi un pacient ingressat. Foto: Google Maps

Les darreres dades de Salut, publicades abans-d’ahir, deixen un saldo total de 78 casos positius de coronavirus a la comarca l’última setmana. Això significa un augment considerable (més del doble) respecte del període de set dies anterior, quan al Vallès Oriental es tenia constància de 33 casos.

Tot i això, la situació a la comarca continua considerant-se controlada, ja que en cap àrea bàsica de salut s’ha detectat un augment de casos igual o superior a 10 durant la darrera setmana. Només a Santa Perpètua –municipi veí inclòs en el recompte– s’ha assolit aquesta xifra.

Sigui com sigui, les autoritats sanitàries i polítiques segueixen recordant la importància de complir la normativa i portar la mascareta posada, respectar la distància de seguretat i rentar-se les mans sovint.

10 INFANTS CONFINATS
Aquestes dades s’han conegut dies després que una desena de joves d’un casal de Granollers hagin hagut d’aturar les seves activitats lúdiques i quedar-se confinats a casa per un cas positiu. Després de fer les proves PCR s’ha detectat que el positiu és asimptomàtic i que la resta de nens no tenen el virus.

SITUACIÓ ALS HOSPITALS
Per últim, també abans-d’ahir es van donar a conèixer les dades més recents dels tres hospitals de referència de la comarca.

Ara mateix, a Granollers s’està tractant dos pacients (a la capital de la comarca s’ha pogut donar l’alta a quatre persones més en els darrers set dies); Sant Celoni té ara mateix un ingressat per Covid-19 després d’haver aconseguit buidar de nou les seves dependències durant uns dies la setmana passada; i l’Hospital de Mollet explica que encara té dues persones ingressades amb coronavirus.