David contra Goliat o les persones contra la pandèmia. En l’últim cas es tracta d’un monstre emmascarat de virus. L’artista Joan Fontcuberta ha enllestit el macromural fotogràfic encarregat per Òmnium Cultural i que compta amb la col·laboració del Festival Cruïlla, el qual vol ser un testimoni de la força de la gent davant la Covid-19.

El mural parteix del projecte Mirades des del confinament que, en poc més de 15 dies, va rebre 50.000 imatges, les quals mostraven els actes de solidaritat que van néixer durant el primer estat d’alarma quan tothom va quedar-se tancat a casa.

Amb aquesta recopilació d’imatges, el prestigiós artista resident a Roca Umbert ha creat un macromural en el qual es veuen en primer pla 11 fotografies conformades per 14 persones en representació d’alguns dels sectors professionals que s’han vist més impactats per la Covid-19.

Aquestes fotografies expressen amb les seves mans la paraula ‘solidaritat’ a través de l’alfabet dactilològic, fent d’aquesta obra d’art una peça inclusiva. La gran obra de Fontcuberta, que tindrà prop de 50 metres de llarg, s’instal·larà de manera permanent a Igualada en record a un dels epicentres de la pandèmia a Catalunya. “La solidaritat de la societat civil organitzada és motor de canvi”, ha assegurat el president d’Òmnium, Jordi Cuixart.