A l’Hospital de Granollers hi ha 23 infectats pel Covid-19. Foto: Arxiu

El coronavirus no s’atura. A hores d’ara, la xifra coneguda de malalts al Vallès Oriental ja ha doblat la de dissabte passat. Així ho informaven abans-d’ahir els tres hospitals de la comarca (Granollers, Mollet i Sant Celoni), que explicaven que, en conjunt, ja hi ha 45 persones ingressades als tres centres que han donat positiu per coronavirus.

A l’Hospital de Granollers, que està en crisi de material sanitari i amb personal mèdic que s’ha fet bates amb bosses d’escombraries, hi ha 23 infectats pel Covid-19. Per la seva banda, a l’Hospital de Mollet hi ha 20 persones ingressades per la malaltia, mentre que al de Sant Celoni hi ha dos casos positius.

Els hospitals de la comarca estan adaptant a marxes forçades la seva activitat per donar resposta a la situació sanitària actual. És per això que l’Hospital de Granollers ha anul·lat les intervencions quirúrgiques no urgents, mantenint les oncològiques. Les visites d’atenció ambulatòria i les proves diagnòstiques que poden ser ajornades també s’han anul·lat o s’estan fent de manera virtual.

A Mollet han ajornat les cirurgies majors no urgents, les proves rutinàries amb major risc de contagi i les consultes externes que puguin ser postposades, i ho han notificat a cada pacient de forma individual. I a Sant Celoni s’han restringit els accessos a l’Hospital i al Centre Sociosanitari Verge del Puig, s’han limitat els acompanyants a les àrees d’hospitalització i només es manté l’activitat quirúrgica urgent.