La Diputació impulsa el programa ‘Cap municipi enrere’. Foto: Arxiu

La Diputació ha donat llum verda a la primera fase del pla de xoc per a la reactivació econòmica i social dels municipis de la demarcació. Això es plasmarà gràcies al programa Cap municipi enrere, que en el cas del Vallès Oriental significarà una injecció superior als 1,6 milions d’euros. La inversió total als municipis de la província de Barcelona serà de 15 milions.

Segons explica la Diputació, aquests 1,6 milions d’euros seran “perquè els ajuntaments puguin pagar les despeses que han hagut d’afrontar durant l’emergència” i s’afegeixen als que la corporació ja destina al pagament de les despeses extraordinàries en l’àmbit de benestar social mitjançant el Programa d’Emergències.

L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat i presidenta de la Diputació, Núria Marín, va dir que aquest programa vol servir per donar “solvència als ajuntaments i tranquil·litat als municipis” i va expressar la intenció de l’organisme “perquè cap territori ni cap persona quedi enrere en aquesta reconstrucció”.

Els consistoris dels municipis més poblats, Granollers i Mollet, rebran gairebé una quarta part del total (202.000 euros la capital i 170.000 en el cas de la ciutat més gran del Baix Vallès). Les Franqueses i Parets, amb una xifra superior als 70.000 euros per cap, són els municipis que segueixen les dues ciutats principals de la comarca, mentre que ja més enrere en l’ordre de quantitat d’inversions apareixen Caldes, Canovelles i Sant Celoni.