L’escalador, poc abans d’arribar al cim. Foto: Twitter (@sergi_mingote)

Habitualment, els escaladors i els muntanyers necessiten un cert temps per recuperar-se de les seves expedicions, però Sergi Mingote ha volgut portar el seu cos al límit. I ho ha aconseguit. Dilluns passat, només vuit dies després d’haver conquerit el cim del Broad Peak, l’esportista paretà va afrontar amb èxit la primera ascensió al cim del K2.

La pujada al pic de la segona muntanya més alta del món (de 8.611 metres) va ser molt més ràpid que l’anterior repte; en poc més de 13 hores, el paretà havia deixat el camp base, recorregut la recta final de la muntanya, conquerit el cim i iniciant el descens per tornar al camp base i recuperar forces. Divendres passat, Mingote ja havia assegurat que estava avançant en la segona part del seu repte, i tres dies després d’aquest anunci, feia evident el seu gran estat de forma arribant a la part més alta del K2.

D’aquesta manera, l’esportista i exalcalde ja està descansant per afrontar, pròximament, la segona ascensió a aquest pic. Tot i això, Mingote ja ha demostrat que està en unes condicions òptimes, física i mentalment, de manera que si les condicions meteorològiques li són favorables (com ha passat en les dues darreres ascensions), podrà continuar endavant amb el repte 3x2x8000, que també li servirà per ser als Rècord Guinness.

DOBLET HISTÒRIC
Les dues expedicions que ha aconseguit completar amb èxit Mingote, a més, fan que el paretà passi a formar part d’un grup d’esportistes exclusiu que, fins ara, només tenia vuit membres. Són els que havien aconseguit coronar el Broad Peak i el K2 en la mateixa temporada i sense fer servir oxigen artificial.

Cinc escaladors ho havien aconseguit el 1986 (Josef Rakoncaj, Beda Fuster, Rolf Zemp Martino Moretti i Soro Dorotei), els coreans Kim Chang-Ho i Kim Jin-Tae el 2007, mentre el búlgar Boyan Petrov ho va fer el 2014.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram