El cim del K2, a 8.611 metres, mai ha estat coronat durant l’hivern. Foto: SM

La cita amb la història de Sergi Mingote continua. El paretà va explicar, a quarts de nou del vespre de dimecres (dijous al matí per a ell, per la diferència horària) que ja ha arribat al camp 1 del K2, situat a 6.100 metres d’altitud. Mingote va compartir una fotografia amb el xilè Juan Pablo Mohr i la italiana Tamara Lunger, explicant que “el trio de ballarins” ja han arribat al C1. Mingote va explicar que l’expedició espera que altres alpinistes, com el romanès Alex Gavan, arribin també al camp 1 en les pròximes hores.

El de Parets va arribar al camp base d’aquesta muntanya el 29 de desembre de l’any passat amb un objectiu: convertir-se en el primer alpinista que arriba als 8.611 metres d’aquest emblemàtic cim durant l’hivern.

Això, precisament, passa perquè durant els mesos d’hivern, al K2 (situat entre el Paquistan i la Xina) les temperatures poden arribar als 60 graus sota zero, condicions que empitjoren amb ventades que poden ser de fins a 150 quilòmetres per hora.

De fet, l’expedició de Mingote ja ha patit una baixa, la de Carlos Garranzo, que dimarts passat va haver de demanar ser evacuat en helicòpter per patir problemes renals deguts a la deshidratació, els vòmits, el fred i l’altitud.

Mingote i els seus companys esperaran una finestra de millora en el temps per intentar continuar progressant en la seva aventura asiàtica.