Foto: David Homs

Abans-d’ahir la Federació Catalana de Bàsquet va fer oficial la decisio d’aturar definitivament, també, les competicions absolutes i preferents. Uns dies abans s’havien acabat les lligues de base i no sèniors, però la impossibilitat de dissenyar un calendari per cloure el curs ha portat a aquesta decisió. Ara bé, què passarà amb els ascensos i els descensos de categoria?

A la part alta del grup 1 de la Copa Catalunya, ocupant dues de les places que donarien dret a somiar amb l’ascens a la lliga EBA, hi ha el CB Granollers i el CB Lliçà d’Amunt. Els altres equips de la categoria, el filial del CB Mollet i el Sant Gervasi, no haurien de patir per seguir a la categoria.

Toni Jané, director tècnic del CBG, explica a Línia Vallès que “la Federació encara no ha pres cap decisió respecte dels ascensos, perquè en aquest cas també depèn de la Federació Espanyola (en tractar-se de la lliga EBA)”. Jané diu que el club “s’ha guanyat sobre la pista el dret a pujar de categoria” i que “la intenció seria fer-ho”, però de moment no té cap mena de pista sobre com es pot resoldre tot plegat.

Per la seva banda, Frank Alonso, del CB Lliçà, comparteix el diagnòstic del responsable granollerí i diu que li faria molta il·lusió veure el club en una categoria estatal. “Estem treballant en els dos escenaris, seguint a Copa i jugant a EBA”, explica a aquesta publicació.