La foto de família amb el president Quim Torra. Foto: Aj. de Parets

La recta final de l’estiu està servint perquè Sergi Mingote col·leccioni homenatges després del repte d’escalar sis muntanyes de més de 8.000 metres en un any. L’escalador va ser el protagonista d’una rebuda institucional al Palau de la Generalitat dijous passat i també té previst un acte dilluns que ve a la Sala de Plens del seu poble, en un acte en el qual rebrà el reconeixement dels seus amics i veïns.

“Les limitacions només són mentals”, va dir Mingote en el seu parlament des de Barcelona. L’escalador també va voler recordar els inicis del seu projecte solidari 3x2x8000. “Vam començar un projecte inclusiu amb Onat Foundation i vam veure que l’esport era el millor instrument que es podia fer servir per generar inclusió real, una cosa que no només queda bé en una foto, sinó que fos real, amb projectes reals, perquè les discapacitat, al capdavall, les tenim tots”, va afegir.

Mingote va admetre que els dos darrers van ser molt durs (“he passat moments, jo diria, que dels més durs de la meva vida”) i va fer broma explicant que, quan va abandonar la política, la seva filla li va dir que passaria més temps a casa.

L’actual alcalde de Parets, Jordi Seguer, l’alcalde de les Franqueses i president del Consell Comarcal, Francesc Colomé, o l’exalcalde socialista de Parets, Francesc Juzgado, van acompanyar Mingote en la recepció que li va oferir Quim Torra.