Foto: Sergi Mingote

La notícia que ningú hauria volgut llegir s’ha confirmat aquest migdia. L’alpinista paretà Sergi Mingote ha mort després de patir una caiguda mentre baixava cap al camp base del K2 des del camp 3. Mingote va relliscar en el descens i, tot i que algunes informacions inicials apuntaven que s’havia fet mal a una cama, l’accident va ser molt greu i va quedar inconscient, de manera que es va activar el rescat en helicòpter. Les condicions climàtiques adverses i l’hora (era de nit a la muntanya), però, van impedir l’operació.

Mingote volia convertir-se en el primer alpinista que arribava al cim del K2 (8.611 metres), a l’Himàlaia, durant l’hivern. Aquest pic, de fet, era l’únic dels 14 vuitmils del planeta que encara cap expedició havia aconseguit escalar durant l’estació hivernal. Poc després del seu accident mortal, un equip de 10 xerpes –9 amb oxigen i un sense– aconseguien coronar el cim i complir així el somni que perseguia el paretà.

TERCER ALCALDE DE LA DEMOCRÀCIA
Més enllà del seu vessant esportiu i del seu compromís amb les persones amb diversitat funcional, Mingote també va tenir un paper polític actiu a la seva ciutat. De fet, va ser el tercer alcalde paretà de la democràcia (entre 2011 i 2018, quan va plegar per poder centrar-se precisament en l’alpinisme). Mingote havia ocupat càrrecs dins del PSC, com ara Delegat Coordinador de Sectorials, fins que fa 10 anys va ser l’escollit per rellevar l’històric Joan Seguer com a candidat socialista a les municipals.

El ministre de Sanitat i candidat del PSC a les eleccions al Parlament, Salvador Illa, i el primer secretari del partit, Miquel Iceta, són algunes de les veus de la família socialista que ja han mostrat públicament el seu condol a les xarxes després que es confirmés la mort de Mingote. “Consternat per la notícia de l’accident que ha posat fi a la vida d’un magnífic esportista, exalcalde socialista de Parets i amic personal. Una abraçada i tot el meu afecte a la família i amics”, ha escrit Illa.

Des de la comarca també han sigut molts els que ja han volgut acomiadar-se públicament de Mingote. “Colpits per la mort del nostre company i exalcalde de Parets, Sergi Mingote, durant l’expedició al K2. El nostre més sincer condol a la seva dona, filla i a la resta de familiars i amistats. Que la terra et sigui lleu, amic”, han piulat des del compte oficial del PSC del Vallès Oriental.