El podi de la categoria reina. Foto: MotoGP

Marc Márquez va ser el gran nom del Gran Premi de Catalunya de motociclisme que es va disputar diumenge passat al Circuit de Montmeló. El campió cerverí, que feia cinc anys que no aconseguia guanyar a casa, va ser el millor en una accidentada cursa de MotoGP i va aconseguir la seva segona victòria a la categoria reina i la tercera en total (també va guanyar en l’extinta categoria de 125cc l’any 2010).

I és que el guió de la cursa va saltar pels aires en el segon revolt, quan una caiguda de Jorge Lorenzo va causar que la moto del mallorquí fes caure Andrea Dovizioso, Maverick Viñales i Valentino Rossi. El ‘93’ d’Honda va aprofitar que alguns dels seus principals rivals quedaven fora de combat per començar a fer el que més li agrada: lluitar contra el mateix i guanyar de forma incontestable. Fabio Quartararo i Danilo Petrucci el van acompanyar al podi mentre que l’altre català aspirant a les posicions nobles, Alex Rins, va ser quart.

L’ÀLEX TAMBÉ GUANYA
L’alegria a Can Márquez, però, havia començat amb el triomf del seu germà petit, Àlex, en la cursa del Moto2. El cerverí va aconseguir la seva primera victòria a Montmeló, un triomf que, de retruc, li serveix per superar el suís Thomas Luthi al capdavant de la categoria mitjana del mundial.

El pilot de l’equip Estrella Galicia va prendre el control de la cursa en la catorzena volta, superant l’helvètic i el mallorquí Augusto Fernández. El de Palma, però, acabaria perdent la tercera posició del podi, que seria per al valencià Jorge Navarro.

RAMÍREZ FA HISTÒRIA
Però abans dels triomfs dels Márquez, Montmeló va viure una jornada històrica. Marcos Ramírez, de l’escuderia Leopard Racing, va convertir-se en el primer andalús que guanya un gran premi en el mundial de motociclisme. El pilot de Conil de la Frontera va debutar l’any 2014, quan només tenia 17 anys i després de tres temporades i mitja amb quatre podis (a Alemanya i València el 2017 i a Jerez i Le Mans l’any passat) li arriba el primer triomf de la seva carrera.

Visiblement emocionat després d’una nova cursa esbojarrada en la categoria petita (només van acabar 19 dels 31 que la van començar), Ramírez va assegurar que era un gran moment per a ell i per a tots els pilots andalusos, actuals o del passat.

Les graderies del Circuit van tornar a presentar un gran aspecte, amb gairebé 100.000 espectadors que van gaudir les curses.