El podi de la categoria masculina, amb totes les autoritats. Foto: La Mitja

Els seus noms entraven a les travesses de favorits, de manera que no es pot parlar de sorpresa. El sud-africà Stephen Mokoka i la ucraïnesa Edaria Mykhailova són, des de diumenge passat, els nous reis de la Mitja de Granollers. L’africà i l’eslava van ser els més ràpids dels gairebé 9.000 atletes que van participar-hi.

Mokoka va completar els 21 quilòmetres del recorregut en 1 hora, 1 minut i 28 segons, sent el millor d’una cursa que es va decidir a l’esprint final. El sud-africà va haver de donar-ho tot per imposar-se en els darrers metres a l’eritreu Yohanes Gheergergis (3 segons més lent) i al kenià Vestus Cheboi Chenjor (amb una marca 9 segons inferior que la del vencedor).

Mykhailova, per la seva banda, va aconseguir la dinovena millor marca general, i va aturar el cronòmetre en 1 hora, 12 minuts i 37 segons. Poc més d’un minut després arribaria a la meta l’anglesa Lucy Reid, mentre que la tercera en discòrdia va ser l’alacantina Gema Barrachina, l’única corredora de l’Estat espanyol que va aconseguir pujar al podi en la gran cita del diumenge (1 hora, 14 minuts i 22 segons).

Pel que fa a la cursa de 10 quilòmetres, els més ràpids d’aquest 2020 van ser Daniel Moisés i Clara Martínez, mentre que l’edició d’enguany del Tast va donar-li la glòria a Genís Fernández i a Camila Danieluk.