El nedador té moltes ganes de tornar a entrenar. Foto: Twitter (@mluque76)

Un dels esportistes paralímpics que pot presumir de més participacions en uns Jocs és el nedador paretà Miguel Luque. Per això, quan ahir es va conèixer que el Comitè Olímpic Internacional i el govern del Japó estudien ja una data alternativa per a la cita d’aquest estiu, Luque va ser un dels milers d’esportistes d’arreu del planeta que van aplaudir la decisió.

“Ajornar-los és la millor decisió que es podria haver pres. No podem entrenar des de fa setmanes i és trist, perquè fa tres anys llargs que els estem preparant, però no hi ha res més important que la salut”, assegura a Línia Vallès. El nedador de Parets encara havia de classificar-se per a la cita de Tòquio, després d’haver aconseguit penjar-se metalls en les seves cinc darreres cites paralímpiques (Sydney, Atenes, Pequín, Londres i Rio de Janeiro).

Luque, a més, creu que cal afrontar aquest any extra de cicle de preparació amb optimisme. “Em fa l’efecte que tots i totes ho agafarem amb moltes més ganes, cal intentar tenir una mentalitat positiva”, explica el veterà nedador, que admet que la cita que havia de celebrar-se enguany li feia molta il·lusió.

Pel que fa al panorama que s’obre ara, el nedador diu que cal molta calma. “Quan tot es normalitzi veurem com la Federació Espanyola i els Paralímpics reorganitzen els rànquings i en quines dates són les classificacions”, reflexiona.