Medall (a l’esquerra) amb alguns dels jugadors de l’Academy. Foto: Albert Medall

“La gent d’Istanbul és molt agradable i soc molt feliç aquí. Pel meu cap no passa res que no sigui continuar molts anys més”. Albert Medall és un granollerí que, des de fa quatre anys, és el Director de Projecte Local de la Barça Academy de Maltepe, un dels districtes de la capital otomana. Establert de nou a Turquia després de passar una temporada a casa l’any passat, Medall explica a Línia Vallès que “estem veient la llum al final del túnel i sembla que podrem tornar a obrir d’aquí a ben poc. La pandèmia ens ha afectat molt, hem estat vuit mesos amb l’acadèmia tancada, sense pràctica de camp”, afegeix.

LES FRANQUESES, PUNT D’INICI
El camí de Medall des de Granollers fins a la capital de Turquia, però, ha tingut moltes escales. De fet, l’entrenador diu que va començar el seu trajecte “al millor club del món després del Barça, pràcticament en paral·lel, que és el CE Llerona de les Franqueses”. En aquesta entitat va ser entrenador, coordinador i director esportiu, tot i que aquest no va ser l’únic club de la comarca en el qual va deixar la seva empremta, ja que també passaria per la base de la UE Mollet. Abans d’incorporar-se a la Barça Escola també va gaudir de dues breus experiències a equips juvenils de l’Espanyol i del CE Sabadell.

Al mateix temps que formava part de l’staff tècnic del conjunt del Vallès Occidental, Medall ja era part de la Barça Escola. “Feia poc temps que hi havia entrat i va sorgir l’opció de ser el director esportiu de la Barça Academy Dubai, vaig aplicar per la plaça i vaig tenir la sort de ser escollit. Allà vaig estar-m’hi una temporada, fins que va aparèixer l’opció d’Istanbul”, detalla el granollerí.

SEMI CONFINATS
Medall diu que va trobar la felicitat molt ràpidament en la seva nova casa. Ara, però, el seu dia a dia està molt afectat, com el de tothom, per la pandèmia. “Des del novembre de l’any passat estem semi confinats. Al matí vinc a l’oficina i estic amb el partner de l’acadèmia, on treballo per evolucionar el projecte i per trobar idees per al futur. Amb els jugadors fem sessions online, per seguir connectats”, explica.

En condicions normals, en lloc de les trobades telemàtiques a la tarda es farien els entrenaments, però cal que les mesures sanitàries es flexibilitzin perquè això torni a ser possible. Medall, però, confia que després d’aquest llarg període de temps, la reobertura és a prop. “Em sembla que a principis de mes s’havia vacunat entorn del 5% de la població, uns quatre o cinc milions de persones”, afegeix Medall, que apunta que “lamentablement per als meus amics i la meva família” el sistema sanitari del país otomà està funcionant millor que el de Catalunya.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram