El gran rival a batre en la Mitja 2019 serà Abraham Kiptum. Si no hi ha un contratemps d’última hora, el kenià, plusmarquista mundial de mitja marató (va aconseguir un temps de 58 minuts i 18 segons a València a finals d’octubre de l’any passat) participarà en la prova, que es disputarà diumenge de la setmana que ve. La presència de l’atleta de Nairobi, que té 29 anys, es va confirmar en la presentació de la prova, que es va fer dimarts passat.

Teshome Mekonen i Edwin Soi són els altres dos grans noms propis que els organitzadors han confirmat per a la prova.

En la presentació de la cursa, Toni Cornellas, president de l’AE La Mitja, va assegurar que “és molt important que vinguin atletes d’elit”, però també va dir que la Mitja no pot oblidar quins són els seus orígens i que “per a nosaltres té una importància cabdal la participació del corredor popular i tot allò que es genera al voltant. La Mitja és competitivitat, però també és solidaritat i és voluntariat”.

Cornellas també va dir que es va decidir moure la data habitual de la prova per no coincidir amb una altra de les proves de 21 quilòmetres del país, la de Barcelona, celebrada diumenge passat.