Juárez, eufòrica després de completar la prova. Foto: JA Miguélez / RFEA

Mar Juárez recordarà, per sempre més, el Campionat del Món d’atletisme del 2019. I no només perquè ha estat el del seu debut, sinó perquè en la final dels quilòmetres marxa, la seva especialitat, sinó perquè va aconseguir una meritòria desena plaça en una final marcada per la calor.

De fet, set de les 24 participants que van començar la prova durant la nit del dissabte van abandonar abans d’hora per culpa de la forta calor habitual a Doha (Qatar), escenari de la competició. La cita ha rebut crítiques per part d’atletes, exatletes i premsa especialitzada.

Juárez va completar els 50 quilòmetres en 4 hores, 39 minuts i 28 segons, una marca poc més d’un minut inferior a la de la cap de files de la delegació espanyola, la hispano-hongaresa Júlia Takács. L’esforç extra que les marxadores van haver de fer va provocar que les que van acabar la prova es quedessin lluny de les seves millors marques. Juárez, de fet, s’havia plantat a la final amb el divuitè millor registre (4 hores, 24 minuts i 35 segons, aconseguit en el Campionat d’Europa de Lituània), una marca que li hauria servit per penjar-se la medalla de plata si l’hagués repetit.

La montornesenca i alguns dels atletes de la delegació espanyola (com l’incombustible Jesús Ángel García Bragado) van abandonar Doha abans-d’ahir i ja estan de vacances.