Likina Amebaw és la vencedora del Tast. Foto: Twitter (@KH7_Sport)

La celebració del Tast de la Mitja diumenge passat és un pas més cap a la “normalitat”. La prova, un clàssic del calendari atlètic de la comarca i del país, va reunir 1.500 atletes, convertint-se en la cursa més multitudinària celebrada a territori espanyol des de l’esclat de la pandèmia.

Ayad Lamdassen i Likina Amebaw poden presumir de ser els dos vencedors d’una cursa que es va disputar entre grans mesures de seguretat i la obligació de portar la mascareta posada fins al tret de sortida i just després de travessar la meta.

El corredor del Marroc (nacionalitzat espanyol i que és un dels atletes ja classificats per als Jocs de Tòquio d’aquest estiu) va travessar la meta, situada a Canovelles, després de completar els 10 quilòmetres del recorregut en 29 minuts i 22 segons. L’aragonès Jesús Olmos i el letó Dmitrijs Serjogins el van acompanyar en els altres dos calaixos del podi.

La victòria femenina també va ser per a una africana. L’atleta etíop va dominar clarament el Tast i aturant el cronòmetre en 32 minuts i 20 segons. Gema Barrachina, una de les clàssiques d’aquesta distància, i la francesa Ledhem Fadouwa van ser segona i tercera, respectivament.

Una de les històries curioses de la prova és que la vuitena classificada, María Velázquez, va completar la cursa embarassada de més de cinc mesos. La navarra va completar els 10 quilòmetres en 36 minuts i 32 segons.