El tècnic fa un molt bon balanç de la temporada. Foto: Twitter (@KH7_Sport)

Faltaven pocs minuts per a les 10 de la nit de dilluns passat quan es va fer oficial una notícia que sobrevolava des de dies enrere: les competicions estatals d’handbol també s’acaben. Això significa, doncs, que els dos sèniors del BM Granollers s’han d’oblidar de la temporada 2019-20 amb un petit asterisc: la Copa de la Reina s’acabarà abans de finals d’any.

“A ningú li agrada, però la decisió més intel·ligent i la que més protegeix la salut de les esportistes és la de donar la temporada per acabada”, reflexiona a Línia Vallès l’entrenador del KH-7 Granollers, Robert Cuesta, que considera que “el 2019-20 ha estat un curs d’un gran aprenentatge”. El debut continental i haver d’afrontar dos partits per setmana durant una bona part d’aquest tram més recent del calendari és un aspecte que el de Montornès destaca com a aspecte que ha fet créixer l’equip i que ha de servir per seguir fent passes endavant en el futur.

La Challenge Cup, però, és l’espineta que queda clavada. “Igual que excepcionalment s’ha suspès, crec que s’hauria de premiar els semifinalistes amb una invitació per a la 2020-21. A nosaltres no ens ha eliminat ningú”, apunta Cuesta, repassant l’excel·lent debut del seu equip en una competició europea. La Federació Espanyola ja estaria treballant perquè això sigui possible.

COMENÇAR ABANS
Així, amb aquesta temporada històrica acabada, a Cuesta se li dibuixa un panorama immediat sense un calendari clar. “Sé que el club ja treballa en el curs 2020-21 i el més normal seria que la pretemporada comencés abans. La inactivitat de la plantilla ha estat més llarga que la d’un estiu normal”, diu l’entrenador, que no ha baixat el nivell d’exigència amb les seves. “Menys els diumenges, que eren dies lliures, cada dia tenien feina física per fer a casa”, conclou.