La temporada 2019-20 ha acabat de la millor manera: amb dos ascensos. Fotos: CBG i CBLA

La notícia més esperada (per partida doble) es coneixia ben entrada la nit de dijous passat: el CB Granollers i el CB Lliçà d’Amunt són equips de la lliga EBA. La comarca, doncs, tindrà tres equips en el quart esglaó del bàsquet estatal, ja que aquests dos se sumen al CB Mollet, que fa molts cursos que és en aquesta categoria.

“A l’ascens del sènior masculí cal afegir també el del femení, que jugarà a Copa Catalunya el curs que ve, i el del sènior B masculí, que la temporada que ve serà a Primera Categoria”, explica orgullós el director esportiu del CBG, Toni Jané, a Línia Vallès. I és que el club de la capital rep per fi una recompensa que ja s’havia guanyat fa sis anys, però aleshores va decidir renunciar per començar a dissenyar un nou projecte. “Els diners que gastàvem en fitxes aleshores els vam destinar a contractar entrenadors de renom per a la base i potenciar-la”, diu Jané, que veu com ara l’aposta ha donat fruits.

“Jugarem a EBA però amb una inversió lògica, sense estirar més el braç que la màniga”, afegeix el director esportiu, que de moment no vol imaginar-se un horitzó més alt. “Crec que ara com ara l’EBA és la categoria que li correspon al club. El primer és estabilitzar-nos aquí, ja hi haurà temps més endavant per pensar coses més grans. Som ambiciosos, però prudents”, acaba.

I ben a prop de la ciutat, a menys de cinc quilòmetres, també estan celebrant un ascens històric. El coordinador esportiu del CB Lliçà d’Amunt, Frank Alonso, admet que estan “molt contents” però que l’ascens a EBA era “l’únic escenari en el qual ens movíem en les darreres setmanes”. Alonso tira la vista enrere i assegura que fa quatre anys era impensable per al club ser en categoria estatal, però que la feina feta mereixia una recompensa que per fi ha arribat.

Alonso presumeix d’haver enganxat el poble i d’haver-ho fet amb una aposta decidida pel planter. “En els darrers set anys, diria, el treball de formació que hem fet és enorme”, apunta, sabedor que el el context econòmic que es dibuixa en el futur immediat, ser capaç de generar talent serà més important que mai. El coordinador reconeix que donaran continuïtat a la plantilla i el cos tècnic que s’ha guanyat l’ascens, però admet que a l’equip hi haurà algunes cares noves.

NOVETATS EN EL FORMAT
La temporada 2020-21, doncs, apunta a començar el mes d’octubre (abans també hi hauria, com és habitual, la fase de grups de la Lliga Catalana) però el que ja se sap és que la conferència C, on juguen els equips catalans (més els balears i els aragonesos) tindrà 36 equips que es dividiran en tres grups.
Aquest fet, d’entrada, suposa haver de fer menys desplaçaments durant la fase regular, tot i que està per veure quins criteris segueix la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) a l’hora de configurar aquests grups.