L’atleta, en el moment de travessar la meta. Foto: La Mitja

Era el gran favorit per aconseguir la victòria i no va fallar. El kenià Abraham Kiptum va guanyar la 33a edició de la Mitja en categoria masculina, disputada diumenge passat, i per segona vegada en la història va aconseguir baixar de la marca psicològica de l’hora (59 minuts i 58 segons), tot i que no va poder trencar el rècord, que té el seu compatriota Samuel Wanjiru, que l’any 2008 va completar el recorregut en 59 minuts i 26 segons.

Edwin Soi va ser el segon, completant la cursa en una hora i 24 minuts, mentre que el tercer calaix del podi va ser per a l’etíop Teshome Mekonen. El viladecanenc Carles Castillejo va ser el millor català (cinquè), amb un temps d’una hora, 4 minuts i 47 segons.

Pel que fa a la categoria femenina, el triomf va ser per a la badalonina Míriam Ortiz, amb un temps d’una hora, 14 minuts i 14 segons, la vint-i-novena millor marca combinant els dos sexes. L’atleta de l’AA Catalunya va pujar al podi acompanyada de dues corredores britàniques: Jennifer Spink va ser la segona millor classificada (una hora, 15 minuts i 24 segons), mentre que la tercera en discòrdia va ser Georgina Schwening, que va travessar la meta 11 segons més tard que la seva compatriota.

Les dues mitges van ser el plat principal de la jornada, però durant tot el matí van calçar-se les sabatilles més de 10.000 atletes, per participar en el 10K, el Quart i les diferents curses infantils.