Granollers es torna a quedar sense el mercat ambulant dels dijous. L’Ajuntament de la ciutat ha hagut de fer marxa endarrere en la reobertura del mercat no sedentari aquesta setmana, el qual s’havia de celebrar en una altra ubicació.

Segons el consistori granollerí, aquesta decisió s’ha pres perquè la majoria dels marxants no ha encaixat bé la proposta o no ha manifestat la seva opinió (un 73% de les respostes han estat negatives o abstencions). Dels 372 paradistes que participen en el mercat dels dijous, només 188 han contestat la pregunta de l’Ajuntament: “Muntaríeu la parada a la nova ubicació provisional?”.

En aquest sentit, el consistori granollerí havia promès la setmana passada que aquest mercat es reprendria al recinte firal del Camp de les Moreres, ja que l’emplaçament permetia garantir el compliment de les mesures per aturar els casos de Covid-19, decretades per la Generalitat el passat 15 d’octubre i que limiten al 30% l’aforament dels mercats no sedentaris.

La nova ubicació volia allunyar el mercat del centre històric de la ciutat, on tradicionalment s’han muntat les 372 parades del mercat ambulant, amb l’objectiu de mantenir la xarxa comercial sense posar en risc la salut dels veïns. Tot i això, part del grup de marxants ha mostrat el seu rebuig ferm envers la nova ubicació.