Les bosses reutilitzables que es distribuiran. Foto: Sílvia Ferran / Aj. de Parets

L’Ajuntament de Parets ha començat una campanya per donar suport al comerç local sota l’eslògan “Ara més que mai, compra a Parets. Ara més que mai, deixa’t cuidar”.

Entre les accions que ha impulsat el consistori per promoure la compra a la ciutat hi ha la difusió de càpsules d’entrevistes dels comerciants locals pels canals de comunicació municipals; la sensibilització de la població amb banderoles i cartells informatius i el repartiment de mascaretes i bosses reutilitzables a les botigues dels barris.

Durant la presentació de la campanya, l’alcalde paretà, Jordi Seguer, va deixar clar que “ara és una prioritat de l’equip de govern impulsar la compra local” i que una manera de fer-ho és recordant als veïns el valor del comerç de proximitat.

Sigui com sigui, els casos de Covid-19 a la comarca i a Catalunya van a l’alça i també les mesures restrictives del Govern per aturar l’expansió de la pandèmia. Unes mesures que han afectat directament els comerços locals, sobretot els bars i restaurants de la ciutat, els quals lamenten que la situació actual els deixarà amb unes pèrdues irreparables i que la solució de les comandes a domicili no els serveix ni per cobrir un 30% de les seves despeses.

El propietari de la braseria Tres Roses, situada a prop de l’Avinguda Catalunya, lamenta que el menjar per emportar ja no li funciona. “Durant el confinament, com que l’opció del menjar a domicili era una novetat molta gent va bolcar-s’hi, però ara els veïns ja s’han acostumat a la situació i la demanda ha caigut”, explica Orlando Garaz a Línia Vallès.