El mercat de Mollet d’aquesta setmana quasi buit. Foto: Twitter (@Mireia_Bonache)

Ja fa tres setmanes que la majoria dels paradistes no munten les seves parades no alimentàries durant el mercat dels dimarts a Mollet i que hi ha una guerra oberta entre els marxants i l’Ajuntament, ja que els venedors exigeixen tornar al seu punt de venda habitual al centre de la ciutat. Aquesta setmana el consistori havia fet una segona proposta als paradistes, oferint-los l’opció de col·locar les seves parades al lineal format pels carrers Ramon Casas, Ordidores i avinguda Rabassaires, però la majoria tampoc han muntat les seves parades.

Encara que aquesta nova ubicació és més propera al centre i que l’Ajuntament va explicar en un comunicat que l’havien proposat alguns paradistes, molts dels marxants es neguen a sortir al carrer fins que no puguin treballar al mateix lloc que ho feien abans de la crisi sanitària. De fet, els representants dels paradistes es mantenen ferms en el rebuig del trasllat que ha determinat l’Ajuntament i dilluns presentaven al consistori un recurs de reposició, segons Som Mollet.

La zona de la Riera Seca ha estat rebutjada des d’un inici pels marxants perquè, argumenten, “es troba molt allunyada del centre i mancada de serveis”. Això, per als paradistes, es tradueix en menys afluència de persones i menys ingressos. D’altra banda, els marxants no volen establir-se en aquesta ubicació “provisional” fins que no sàpiguen oficialment el temps que s’haurà de muntar el mercat a la Riera Seca. Els paradistes temen que la Covid-19 i les mesures de seguretat serveixin d’excusa per convertir la ubicació provisional en definitiva.