Jaume Viñallonga amb una de les seves creacions. Foto: Ajuntament

El Departament d’Agricultura de la Generalitat va concedir la setmana passada el Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador a Jaume Viñallonga, responsable de la pastisseria Viñallonga de Montornès. Durant l’acte també es va reconèixer amb el mateix títol a Maurici Clot, de Llinars.

Viñallonga va destacar que veu en l’artesania alimentària una oportunitat per diferenciar-se de tots aquells que fan manipulats industrials, que “difícilment podran transmetre tant com ho fan els artesans”. En aquest sentit, Viñallonga va assegurar que cadascuna de les seves elaboracions “no és un producte, és una obra que porta el meu ADN, un ADN que transmet la sensibilitat en totes les meves obres”.

Provinent de família de tradició pastissera, des de ben petit el seu pare ja el portava a l’obrador i el va ensenyar a fer croissants. Format en pastisseries de renom de Suïssa i París i a l’Escola d’Hostaleria Hofmann de Barcelona, Viñallonga va marxar al Brasil per posar en pràctica tots els coneixements que havia après i viure l’experiència de treballar a l’exterior. Actualment, es poden assaborir les seves creacions a la pastisseria Viñallonga de Montornès.

D’altra banda, el certamen va distingir l’artesà Maurici Clot de Llinars, el qual ha adaptat la pastisseria al consum de les persones afectades de celiaquia i amb intolerància a la lactosa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram