El bar la Plaça (Parets), que viu els estralls de la pandèmia. Foto: Google Fotos

La reobertura del sector de la restauració ha estat una de les decisions més esperades, no només pels propietaris, sinó també pels veïns que desitjaven el retorn de la vida social.

Línia Vallès ha parlat amb José Ramos, el propietari del bar la Plaça de Parets, un dels locals més cèntrics de la ciutat, per saber com ha viscut els primers dies d’aquesta segona desescalada. “Feina en tenim i la gent ve amb il·lusió al bar. Però l’horari de tancament (a les 21:30 h) ens ha deixat totalment fora de joc dels sopars”, afirma Ramos, que està veient com la pandèmia colpeja el seu negoci.

Tant l’oci, la cultura com la restauració s’han vist greument afectats per la Covid-19. El propietari del restaurant granollerí Can60, Víctor Oliveras, coincideix amb el restaurador paretà que l’horari de tancament a la nit els està dificultant la feina. “Els clients de sempre han vingut perquè tenen ganes de sortir de casa i també per donar-nos suport. Però, de moment, a les nits no ve ningú. Si tenim sort, a la tarda ens demanen alguna de les tapes de la carta. A veure si el cap de setmana aconseguim fer sopars”, diu, preocupat, Oliveras, que entén que ha de ser molt complicat fer política i prendre decisions en un període d’emergència sanitària, però que està una mica “fart” de no saber què passarà l’endemà i de ballar al so que toquen.

En aquest sentit, des del restaurant Champanillo, un local d’entrepans molletà, mostren el seu malestar davant de les mesures catalanes per fer front a la Covid: “Som una de les úniques comunitats autònomes que ha abaixat les persianes”, remarquen.