Les subvencions es podran demanar a partir del pròxim dia 27. Foto: Google Maps

A partir de finals d’aquest mes (per ser exactes, del dia 27) els comerços de Santa Perpètua podran començar a sol·licitar les subvencions que l’Ajuntament ha preparat perquè puguin fer front a la nova situació econòmica postpandèmia. La Junta de Govern Local va aprovar, dimarts passat, les bases de la convocatòria, dotada amb 40.000 euros, que es podran sol·licitar durant gairebé tot l’estiu, fins al 10 de setembre. Aquestes bases es poden consultar al portal web municipal.

Cada comerç de Santa Perpètua podrà presentar factures d’un màxim de 500 euros, per les quals es podrà rebre un màxim d’un 50%. L’import de les subvencions haurà de destinar-se a cobrir les despeses i les mesures de seguretat, com la protecció de treballadors i els clients en la lluita contra la Covid-19, amb la compra de material com gels, guants, mascaretes, material d’un sol ús o que serveixin per indicar els nous sentits de desplaçament a l’interior, màquines desinfectants i planxes de roba o mampares de protecció, entre altres.

“La concessió de les subvencions pretén assolir un objectiu d’interès social o utilitat pública, que no és un altre que ajudar al manteniment del teixit comercial local i reprendre l’activitat econòmica del municipi”, han explicat recentment des de la regidoria de Comerç.