La gran família del Consorci Besòs Tordera i de la Fundació RIVUS està de dol, consternada i abatuda per la pèrdua del nostre amic, company i referent, Sergi Mingote. En nom meu i en representació de tots els companys i companyes, vull retre-li un merescut homenatge amb aquest senzill però emotiu escrit.

El novembre de 2011, Sergi Mingote esdevenia president del nostre Consorci, aleshores Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs, i ho feia amb les ganes, l’entusiasme i la intensitat que sempre posava en tot allò que emprenia, en tot allò que feia.

A més de l’esport i la natura, al Sergi li encantava comunicar, donar a conèixer què es feia i perquè es feia. Així va esmerçar tots els esforços per fer pública la gran tasca que aquest ens havia fet d’ençà de la seva fundació, el febrer de 1988, per a la millora de la conca del Besòs i va obrir a totes les formacions polítiques els seus òrgans de govern, creant la primera Comissió de Govern amb representació plural de sigles i partits. I és que, com ell va repetir incansablement durant tot aquest temps, “els rius no tenen colors polítics”. Així era el Sergi, una persona a qui li agradava sumar, treballar en equip, buscar complicitats i sinergies.

La llista de reptes i fites assolides amb el Sergi al capdavant és molt llarga: arranjament i connexions de camins fluvials, potenciació dels programes de suport, creació de campanyes de conscienciació i pedagogia, premis i concursos per a nens i joves, reunions periòdiques per subconques, millores a les EDAR, projectes de recerca, impuls de les xarxes socials… I amb ell també es va fer realitat l’ampliació de l’àmbit d’actuació a la conca de la Tordera, fet que va suposar el canvi de nom de l’organisme a Consorci Besòs Tordera. Quan ell va arribar formaven part del projecte 52 municipis i avui en som 64.

I és que, els que hem tingut el privilegi de conèixer i de treballar amb ell, sabem que era així, apassionat en els seus reptes, treballant de valent per donar el millor servei als ciutadans i als municipis.

Amant de l’esport, la natura i la solidaritat, també li devem ser un dels impulsors de la creació de la Fundació RIVUS, que ara queda orfe. Quantes il·lusions i idees tenia per fer d’aquest un gran projecte.

El K2 li ha arrabassat la vida i ja no podrà seguir amb aquests i d’altres projectes. En nom meu i de tots els companys i companyes que formen part d’aquest Consorci i de la Fundació, amb el cor encongit d’ençà que hem conegut la tràgica notícia, no puc fer més que dir-te que continuarem treballant amb les ganes, el convenciment i la il·lusió que tu ho feies per fer realitat aquests somnis, els teus somnis, els nostres somnis.

“He tingut l’ocasió i el privilegi de treballar amb el gran equip de professionals que formen aquesta casa”, deia el Sergi en una entrevista de balanç realitzada en finalitzar el seu primer mandat, el 2015, i publicada al butlletí del Consorci. Amic, company… el privilegi ha estat nostre.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram