El catedràtic de Dret Constitucional Francesc de Carreras és un ferm defensor de les essències pàtries espanyoles i contrari als nacionalismes (que no siguin el seu). Amb altres ments preclares com Arcadi Espada, Albert Boadella, Fèlix de Azúa i Ivan Tubau, entre altres, i amb mires globalitzadores i lluny del provincianisme català, va promocionar i col·laborar en el naixement del partit polític Ciutadans.

Amb el referèndum escocès va etzibar una quantitat de barbaritats directament proporcionals a la mala bava que ha anat acumulant-se contra “els pertorbats de tirada totalitària arran del procés sobiranista que viu Catalunya”. Entre moltes altres perles, va publicar un article on sentenciava que “el vot directe dels ciutadans no assegura que els votants siguin plenament coneixedors de les conseqüències del seu vot i que aquest serveixi els seus propis interessos”.

En efecte, el vot directe dels electors del PP o de Ciutadans, per exemple, ha tingut unes conseqüències nefastes. Continua Carreras: “El referèndum és un mal procediment per a la presa de decisions”. Així s’entén, també, que la Constitució fos conseqüència d’un referèndum. I acaba: “Una de les lliçons del referèndum escocès és que es tracta d’un mètode de participació democràtica molt primitiu i imperfecte”. D’acord, abolim la Constitució espanyola immediatament, ja que no es pot aguantar més un marc legal restrictiu fruit d’un mètode participació primitiu i imperfecte.