Fa quatre anys, amb una sentència del Tribunal Constitucional, va començar aquest procés cap a la independència. Ara, sota les ordres del PP i de forma excepcional, aquest tribunal es va reunir dilluns a les 7 de la tarda per suspendre la consulta. En 30 minuts van llegir i estudiar les 94 i 36 pàgines dels dos recursos.

Els van debatre, van revisar articles de la sagrada Constitución i de l’Estatut, es van posar d’acord i per unanimitat van decidir suspendre-la. O potser van decidir primer i ja llegiran més endavant la llei de Consultes? 30 minuts. Tot un record! Això se li diu anar per feina. Imagineu l’Estat espanyol lluitant contra la corrupció o la crisi amb la mateixa celeritat i energia que contra uns catalans que volem votar? Normalment parlem de dies o de setmanes de feina burocràtica preparant recursos, anant al Constitucional i suspenent una llei. Pensava que almenys guardarien les formes, per semblar més imparcials i trigant algun dia a emetre la suspensió. Però ja posats millor així, que vegi tot el món que el TC està a les ordres del Gobierno de España.

Si l’Estat actués sempre així, parlaríem d’una altra Espanya i no seríem on som ara. Potser ni voldríem ser independents. Però un estat que utilitza tots els mitjans en contra nostra –govern, policia, serveis secrets, falsos informes, mitjans de comunicació i la ‘justícia’ amb un TC que hauria de ser imparcial– només fa que augmentar la meva repulsa envers a ell.

Què vol realment el Reino de España de mi i de tots els catalans? Que ens sentim espanyols o simplement recaptar els impostos que paguem cada mes?