El dia que Sintermetal va anunciar el seu tancament. Foto: Aj. de Ripollet

Fa aproximadament dos mesos Línia Vallès informava del tancament de Sintermetal, una empresa ripolletenca que es dedica a la fabricació de components d’automòbil.

190 treballadors, dels quals més d’un 70% són veïns de Ripollet, s’han vist afectats pel tancament d’aquesta empresa, segons Daniel Gómez, el representant de la CGT dins del Comitè d’Empresa de Sintermetal.

Gómez explica a Línia Vallès que la fàbrica ha d’estar tancada el 31 de desembre, però que ara estan treballant “amb uns índexs de producció mai vistos abans”. “Les multinacionals com Renault o Kayaba, en veure que tanquem, ens han començat a demanar amortidors per cobrir les seves necessitats durant un llarg període, ja que som una de les empreses més competents (per preu) que hi ha al mercat”, detalla Gómez, que lamenta que tanqui una fàbrica amb més de 64 anys d’història.

També explica que 60 treballadors de la plantilla s’han ofert voluntaris per recol·locar-se amb les mateixes condicions a les centrals de Polinyà i Castellbisbal. “El problema és que aquestes empreses només tenien posicions per a perfils més baixos i els enginyers, per exemple, s’han hagut d’agafar a acomiadaments improcedents”. Sintermetal, doncs, farà acomiadaments improcedents a la part de la plantilla que no s’ha pogut recol·locar, els quals, després de llargues negociacions, han acabat “tenint unes xifres d’indemnització correctes”.

L’alcalde José M. Osuna ha ofert des del primer moment el seu suport als veïns del municipi afectats pel tancament.