Una imatge d’arxiu de l’edifici de Santa Maria 213. Foto: Google Maps

Ja fa mesos que Línia Vallès informava d’un incendi a l’edifici de la ronda Santa Maria 213. Aquest immoble fa temps que genera crítiques de l’oposició pel que fa al seu tractament i a la poca intervenció, asseguren, que està rebent per part de l’Ajuntament barberenc.

El portaveu de Podem a Barberà, David Clarà, lamenta a Línia Vallès que el bloc està en unes condicions “més que deficients”. “Gran part del bloc es troba ocupat i s’ha ignorat recuperar-ne la gestió municipal, a més d’haver-se preferit invisibilitzar un edifici que no té les condicions mínimes d’habitabilitat”, afegeix Clarà.

Segons Antonio Almazon, un exveí recent del bloc, a Santa Maria 213 ja hi queden “pocs veïns legals” i el pàrquing sempre ha generat problemes per goteres provinents d’aigües fecals. Almazon afegeix que els propietaris de l’edifici sempre han trigat “una eternitat” a resoldre els problemes que denunciaven els veïns. “La convivència i la brutícia de l’edifici va provocar que ni ens atrevíssim a deixar la nostra roba penjada a la zona comuna o a la terrassa”, recorda Almazon.

Per si no n’hi havia prou, el passat dissabte 5 de setembre va originar-se un nou foc, per causes desconegudes, a l’interior de l’edifici. L’incendi va provocar la crema d’un dels pisos, el confinament de tots els inquilins i l’atenció mèdica a un dels veïns, que va ser atès per una intoxicació lleu de fum.

Tant el bloc de pisos com la zona han patit ja diversos incendis durant els últims mesos, alguns d’importants.