Can Calopa

En el Celler l’Olivera-Can Calopa es fan uns dels vins ecològics més bons de la zona. Foto: Can Calopa

El Vallès Occidental és una comarca diversa i variada, amb una oferta turística àmplia que la converteix en un destí interessant, però, a la vegada, poc conegut. Compta amb edificis destacats a nivell arquitectònic, amb espais naturals importants, amb una bona restauració i amb una història industrial dilatada. Amb tot, són pocs els qui s’interessen per descobrir el territori. Amb l’objectiu de mostrar els seus punts forts, la Diputació de Barcelona ha organitzat una ruta gastronòmica a una creadora de contingut que recorrerà i mostrarà a través de les xarxes socials l’atractiu de la comarca. Es tracta de Laura Zurriaga, que gestiona el compte d’Instagram @croquetadexocolata, amb més de 130.000 seguidors.

L’Hotel Petit Luxe es configura com l’únic hotel que hi ha al centre de la ciutat de Terrassa. Es troba en plena zona comercial, amb unes habitacions que criden l’atenció per la seva decoració i modernitat. A més, compta amb una terrassa rooftop de 91 metres quadrats a la quarta planta, des d’on es pot gaudir de les vistes de la ciutat prenent una copa. Tot plegat el converteix en l’hotel més destacat de Terrassa ara mateix, i per això la ruta partirà des d’aquí.

Restaurants destacats

Passant a la restauració, a la mateixa ciutat destaca el restaurant El cel de les oques, amb cuina de mercat i d’autor que es basa en el respecte al producte, tractant-lo de formes originals i divertides. A més, la seva cuina també es troba plenament identificada amb la realitat del Vallès, ja que introdueix els màxims productes de proximitat. Està recomanat a la Guia Michelin des de 2014, a la Guia Macarfi des de 2020 i a la Guia Macarfi des de 2020. Tenint en compte que es tracta, per tant, d’un dels restaurants de més fama del territori, la influencer hi farà parada.

Seguint en la mateixa línia, el restaurant 73 finestres, també a Terrassa, crida l’atenció per estar situat en El Vapor de Prodis, un antic vapor tèxtil de principis del segle XX que ha estat restaurat a disposició de la ciutadania amb un seguit d’espais i serveis. Destaca per la seva qualitat gastronòmica i el seu tracte proper amb el client, enmig d’aquest entorn industrial modernitzat que és tot un referent al municipi. Precisament per això, la creadora de contingut no perdrà l’oportunitat de conèixer l’espai.

73 finestres

El restaurant 73 Finestres se situa en un antic vapor tèxtil de principis del segle XX. Foto: El Vapor de Prodis

Sense sortir de Terrassa, el Forn del Progrés compta amb uns dolços més característics de la ciutat, com el pastisset Dakar o el Cardinal. Es tracta d’una empresa familiar especialitzada en pa, brioixeria i pastisseria dolça i salada que fan de manera artesana, utilitzant ferments naturals sense cap mena d’additius. Alguns d’aquests productes els tastarà la influencer, que també coneixerà aquest establiment.

Fora de la capital vallesana, el restaurant Cal Pupinet de Castellbisbal és un altre imprescindible. La seva proposta gastronòmica es basa en la cuina tradicional adaptada a les necessitats del dia a dia, en una masia espaiosa de moltes sales. La seva carta, que s’actualitza cada dia, té plats elaborats amb el millor del mercat i amb productes frescos, ecològics, de proximitat i de denominació d’origen que també tastarà la creadora de contingut.

Més enllà dels restaurants

Deixant de banda els restaurants, la formatgeria La Frasera, al bell mig del Parc Natural de Sant Llorenç del munt i l’Obac, elabora alguns formatges guardonats amb els World Cheese Awards el 2024. Tots els formatges es fan artesanalment amb llet de cabra a l’estil tradicional, recuperant el sabor, la textura i l’aroma dels formatges de sempre. En tractar-se d’un dels productes de més qualitat del territori, la instagramer hi farà un tast.

Canviant d’espai natural i anant a Collserola, al Celler l’Olivera-Can Calopa es fan uns dels millors vins de la zona. Tots ells són ecològics i estan fets amb processos suaus i respectuosos, buscant l’expressió més natural de cada varietat. Compten amb diverses varietats que degustarà la influencer per posar el punt final a la ruta, coneixent aquest celler nascut l’any 1974 a partir d’un projecte cooperatiu.

La Frasera

La Formatgeria La Frasera fa formatges guardonats amb els World Cheese Awards el 2024. Foto: La Frasera

WhatsAppEmailXFacebookTelegram