Josep Bargalló durant la seva visita al poble. Foto: Ajuntament

Una de les reivindicacions històriques del veïnat es fa realitat: Ripollet comptarà amb dos instituts escola el curs vinent. La Generalitat va anunciar la notícia el 10 de gener durant la visita que va fer el conseller d’Educació, Josep Bargalló, al poble.

Les famílies i els docents van celebrar la mesura que afectarà les escoles El Martinet i Els Pinetons. Segons va expressar Bargalló, durant la seva reunió amb l’Ajuntament, aquesta novetat servirà per ampliar l’oferta tant de Batxillerat com de Formació Professional al municipi. “Un altre dels objectius és que tots els centres de primària tinguin uns projectes educatius singulars”, va afegir el conseller d’Educació.

Per la seva part, l’alcalde de Ripollet, José M. Osuna, va agregar que el fet de tenir dos instituts escola afavorirà “la reformulació del mapa educatiu, enfortint el projecte al nostre municipi dels 0 als 16 anys”.

Respecte a la posada en marxa de la mesura, es preveu que El Martinet reutilitzi els espais actuals durant un any fins que el curs 2020-2021 ja estigui acabada l’obra nova que construirà la Generalitat a la part exterior de l’edifici actual. D’altra banda, l’institut escola Els Pinetons requerirà la readequació d’espais i prèviament caldrà utilitzar d’altres edificis municipals. Així, el curs vinent l’Ajuntament cedirà temporalment les instal·lacions de la Casa Natura per tal de fer possible aquest nou projecte.