Ripollet passarà a gestionar la seva aigua potable. Foto: Arxiu

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat la proposta de Ripollet de municipalitzar l’aigua. Així doncs, aquest serà el primer municipi que forma part de l’AMB que crearà una empresa pública, de capital íntegrament municipal, per la gestió del servei d’abastament domiciliari d’aigua potable.

L’alcalde de Ripollet, José María Osuna, ha explicat a Línia Vallès que se sent “molt agraït amb el suport rebut per part de l’AMB des de l’inici d’aquest procés per a recuperar la gestió pública de l’aigua”. Està orgullós que “Ripollet sigui el primer municipi metropolità que remunicipalitzarà l’aigua”. Considera que aquesta decisió aportarà beneficis econòmics, socials, ambientals i democràtics per a tothom “molt necessaris en el context actual”, conclou el batlle fent referència a la crisi estructural que provocarà l’aturada econòmica que s’està vivint a causa del coronavirus.

Des de l’AMB també han volgut destacar que Ripollet és, de moment, l’únic municipi metropolità que ha iniciat el procés de recuperació de la gestió pública del servei de l’aigua.

“En el cas que altres ajuntaments metropolitans iniciïn processos similars, s’informarà oportunament de les propostes de gestió que es plantegin”, afegeixen.

Un cop municipalitzada, Ripollet haurà d’avisar l’AMB de les interrupcions de subministrament i de qualsevol incident o episodi de contaminació que pugui afectar a la qualitat de l’aigua.