L’Ajuntament afirma que mantindrà les condicions laborals. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament va municipalitzar a principis de juliol la neteja de tots els edificis municipals de Ripollet. A través de la creació de l’empresa pública Genera, el consistori va aconseguir fer-se càrrec de la totalitat de la plantilla de treballadores del servei de neteja dels edificis municipals.

L’Ajuntament assegura que “mantindrà el seu compromís de respectar les condicions laborals” i que conservarà “l’antiguitat de les més de 40 treballadores del servei de neteja”. La primera tinenta d’alcalde, Pilar Castillejo, explica que el de la neteja és “un sector feminitzat i precaritzat, on hem optat per dignificar les seves condicions”.

“CLAU DE MANDAT”
Pel que fa a Genera, la creació d’aquesta empresa pública es va aprovar al Ple de juny de 2017. Segons el consistori, amb la seva posada en marxa “el govern municipal fa realitat una de les seves claus de mandat de l’anterior legislatura”.

La companyia Genera tindrà la seva seu, provisionalment, a les instal·lacions del Patronat Municipal d’Ocupació. El consistori assegura que “amb aquesta gestió directa per part de l’Ajuntament es garanteix l’estabilitat de les treballadores” i que es fomenta “la transparència, la participació, la sostenibilitat i la qualitat dels serveis municipalitzats”.