Osuna va explicar els detalls de l’acord amb la Generalitat. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat han acordat recentment construir una residència amb 100 places (20 de públiques i 80 de concertades, de les quals 32 de centre de dia) a Ripollet. Així ho va anunciar l’alcalde José María Osuna en el darrer Ple de setembre. Segons Osuna es tracta d’un “pas endavant important que ha costat molt de temps aconseguir”. D’altra banda, explica que la capacitat total de 100 llocs per a gent gran és un punt mig entre “el que la Generalitat estava disposada a donar i la necessitat de places al municipi”.

El consistori està ara en procés de realitzar un estudi de costos i viabilitat que analitzarà el finançament necessari, la licitació de les obres i l’estudi de les possibles alternatives en la gestió. El batlle va avançar que aquesta pròxima fase es tancarà abans que acabi l’any, segons les previsions.

RESIDÈNCIA CONGELADA
La creació d’aquest centre per a gent gran és una de les grans demandes des de fa anys dels veïns de Ripollet. I és que ha passat per instàncies com el Parlament per aconseguir fer-se realitat d’una vegada. De fet, ha estat motiu de moltes mobilitzacions, com les del Club de Jubilats i Pensionistes de Ripollet, que van popularitzar el lema “Residència ja”. Amb aquest acord, sembla més a prop que mai la construcció de l’esperat equipament.