Osuna va destacar la importància de la unanimitat. Foto: Ajuntament

El darrer Ple de novembre, celebrat el dia 28, va tenir com a protagonista el polèmic Tribut Metropolità, que recentment s’ha començat a aplicar als municipis de la segona corona de l’AMB. Tots els grups municipals van votar a favor d’una moció que anava en sintonia amb les reivindicacions veïnals i l’opinió general que “ha mancat informació, un pla d’inversions definit i millores urgents en el transport públic a Ripollet”.

El text impulsat per unanimitat buscava mostrar “el rebuig de l’Ajuntament a la forma com s’està aplicant el tribut” i “sol·licitar la revisió de la forma de càlcul” de la taxa. D’altra banda, demanen a l’AMB “elaborar en el termini de 3 mesos un document de planificació calendaritzada de les mesures, millores i inversions que fan referència al transport públic dels municipis afectats”. En aquest sentit, proposen “fer progressiva l’aplicació del Tribut Metropolità segons implantació de les noves millores i inversions”. I en el cas que no arribin els esperats avantatges, volen que hi hagi una moratòria de l’impost.

L’alcalde, José María Osuna, que s’ha erigit com un dels principals crítics del tribut, va destacar durant la sessió la importància d’aprovar la moció per unanimitat i que l’AMB “ha de donar resposta en forma de solucions, millores i inversions”.

El punt de vista de l’AMB, però, és que des d’aquest any, els municipis de la segona corona paguen els mateixos preus pel transport que els de la primera. Així, l’AMB entén que ara han de tenir “la mateixa obligació en la contribució econòmica per finançar els serveis públics”, ja que gaudeixen de les mateixes condicions en el transport.