El Ple va aprovar les noves ordenances municipals. Foto: Arxiu

El darrer Ple del mes d’octubre va estar marcat per l’aprovació de les ordenances municipals, entre les quals destaca la congelació de l’IBI i la rebaixa del coeficient que depèn de l’Ajuntament. Aquesta revisió cadastral -proposada en una moció del PSC i pactada amb Decidim- hauria d’haver anat acompanyada d’una baixada de la taxa d’IBI, segons expliquen des del grup de l’oposició de Som Ripollet.

Pilar Castillejo, de Decidim, va explicar que la mesura era “un exercici de responsabilitat” i que cal “trobar un equilibri” entre els serveis de qualitat que es volen oferir i les possibilitats dels ripolletencs.

En canvi, des de Som van felicitar la mesura aprovada per l’equip de l’alcalde José María Osuna que consisteix a penalitzar amb un recàrrec de l’IBI als propietaris de pisos buits i bonificar els que els posin en lloguer a través de la borsa de l’Ajuntament.

UNA “PRESA DE PÈL”
Pel que fa a l’increment de preus del poliesportiu, el grup municipal va qualificar aquesta mesura de “presa de pèl, tenint en compte les condicions en què aquest es troba”.

A més, també van criticar el fet que en altres municipis de l’entorn com Cerdanyola i Badia sí que es penalitza en el preu als usuaris de l’equipament no empadronats als seus municipis i a Ripollet no.