El Ple es va celebrar el 28 de febrer. Foto: Ajuntament

El Ple del 28 de febrer va aprovar definitivament els acords relatius al canvi de gestió directa de les escoles bressol municipals de la ciutat. Aquesta mesura suposa que, a partir d’ara, serà l’Ajuntament qui s’encarregarà d’aquest servei en lloc de deixar-lo en mans d’un ens privat.

El punt va comptar amb els vots favorables de la regidora no adscrita, d’ERC, Cs, PSC i Decidim, l’abstenció del PP i el vot contrari del PDeCAT. Segons fonts municipals, la gestió de les escoles bressol es farà a través de la societat mercantil Genera, 100% pública i creada per l’Ajuntament, la qual també s’ocuparà de gestionar la neteja dels edificis municipals i de les instal·lacions dependents de l’Ajuntament.

Per tal de portar a terme aquest canvi, des del consistori van demanar assessorament al Col·lectiu Ronda, el qual va encarregar un estudi amb la intenció de determinar la viabilitat de la mesura i la seva futura organització. Segons aquesta anàlisi, la gestió directa de les escoles bressol per part del consistori comporta molts beneficis, com l’apropament a les necessitats reals de les persones usuàries del centre i una major transparència. Al mateix temps, Col·lectiu Ronda va apuntar que suposa una optimització de costos pel fet que l’ens de gestió sigui una societat íntegrament pública, eliminant els sobrecostos lligats a l’empresa privada.